Historien om Close Talk Conference System

I början...

Historien om Close Talk börjar Legacy Close Talk Conference System1988 med en vision om ett trådlöst telefonkonferenssystem för styrelserum och andra prestige-installationer. Användandet av radio avfärdades snabbt och infrarött ljus valdes som teknikgrund. 1989 gjordes den första leveransen av ett handbyggt prestigesystem som visas på bilden till höger. Under de kommande fem åren såldes närmare 500 enheter, primärt i Skandinavien, till ett antal statliga, kommunala och privata organisationer och företag.

Under 1997 beslutades det att det var dags att introducera Close Talk i resten av världen. Utvecklingen av nästa generationen startade med ambitionen att skapa en produkt som var lätta att använda, snabb och enkel att installera, pålitlig, hade lång livslängd och ett attraktivt pris. Vid millenieskiftet introducerades den nya produktlinjen och de kommande två åren användes till marknadsföring på den lokala Skandinaviska marknaden. 2002 var det så dags för internationell lansering på  ProLight&Sound-mässan med stort marknadsintresse.

Under 2005 introducerades generation tre på världsmarknaden med massor av nya funktioner. Som en stabil och beprövad produktlinje ligger nu Generation Tre som grund för alla de produkter och tjänster som erbjuds idag.

Med en lång produkterfarenhet i ryggen kommer Close Talk Conference System fortsätta med sin ambition att skapa och leverera världens mest prisvärda trådlösa konferens- och voteringssystem.

Projekthistoria och marknadpåverkan

Close Talk Conference System är sålt till ett stort antal prestigekunder som presidenter och regeringar, Förenade Nationerna, världsbanken, amerkanska senaten och ett stort antal svenska och internationella kommuner och företag.

Nyckelfunktioner som uppskattas av kunderna är enkelt att installera, enkelt att använda, bra design, pålitligt, avlyssingssäkert och prisvärt.

I dagsläget...

Close Talk and Close Talk Conference System är varumärken som ägs och marknadsförs av Apodosis AB som också hanterar utveckling och marknadsföring. Systemet produceras i  Sverige genom lokala underleverantörer.